Parochie O.L.V. van Bijstand te Baarle-Nassau 


Pastoraal team: Noodnummer 06-83 40 97 87

Pastoor J. Demmers, tel. 013-5081215, e-mail: j.demmers@naardekerk.nl

Pastor J. van Velthoven, tel. 0161-233743, e-mail: kapelaanvanvelthoven@gmail.com

Diaken G. Fennema, tel. 06-30948209, email: gfennema@kpnmail.nl.

Diaken J. Smies, tel. 013-5144174, email: diakenjsmies@home.nl.

Pastoraal-werkster P. Vermeulen-Dekker, tel. 06-51958259, email: p.vermeulendekker@gmail.com.

_____________________________________________________________________________________________

Letís go, de weg van Barmhartigheid

Op 17 juli vertrek ik met 183 jongeren uit het bisdom Breda en Rotterdam naar de WereldJongerenDagen in Polen. Totaal zullen vanuit Nederland 900 jongeren in Polen samen komen.

Onze reis start op zondag 17 juli om 8 uur met de reiszegen door bisschop van den Hende, de bisschop reist ook met ons mee. Op Zondag 31 juli vieren we in Krakau de H. Mis samen met paus Franciscus! En zo komen we op dinsdag 2 augustus weer terug in Nederland.

Ik zal u een overzicht geven van onze reis, zodat u ons kunt volgen en met ons meeleven.

Zondag 17 juli             vertrek vanuit Den Haag, waarna we doorreizen naar Echternach. Hier ligt de Heilige Willibrord begraven. We reizen door naar Koblenz

Maandag 18 juli         Van Koblenz rijden we door naar Marburg, hier brengen we een bezoek aan de Heilige Elisabeth om vervolgens door te reizen naar Eichstštt.

Dinsdag 19 juli           Vandaag brengen we een bezoek aan concentratiekamp Dachau, hier heeft de heilige Titus Brandsma zijn leven gegeven.

Woensdag 20 juli       Na intensieve en intense reisdagen is het vandaag tijd voor ontspanning, en gaan we kanoŽn, wandelen, zwemmen, voetballen.

                                    Na deze lichamelijke ontspanning, vieren we ís avonds de Avond van Barmhartigheid (zoals we dat ook in onze regio hebben gedaan in Gilze en Chaam). De jongeren worden uitgenodigd om in een biechtgesprek al hun zorgen te delen en fouten en tekorten voor te leggen aan God en hierover vergeving te vragen.

Donderdag 21 juli       We reizen door naar Praag en hier zullen we samen door de Heilige Deur gaan van de St. Vituskathedraal. Daarna hebben we vrije tijd om deze mooie stad te bezichtigen.

Vrijdag 22 juli             Vandaag staat in het teken van de Heilige Paus Johannes Paulus II en reizen we naar ons gastbisdom in Polen Ė Kielce.

Zaterdag 23 juli          In Kielce komen we samen met andere jongeren vanuit de hele wereld.

Zondag 24 juli             Hier is een programma georganiseerd met workshops, festivals, muziek, ontmoeting, samen vieren en bidden.

Maandag 25 juli         Vandaag vertrekken we naar Krakau, de stad die 2 miljoen jongeren gaat ontvangen voor de WereldJongerenDagen

Dinsdag 26 juli           Openingsmis met alle aanwezige jongeren door kardinaal en bisschoppen van Krakau

Woensdag 27 juli       Catechese voor alle Nederlandse jongeren door Mgr. Hendriks (Hulpbisschop van Haarlem/Amsterdam) aansluitend Jongerenfestival, roepingenbeurs, bezoek Heiligdom van Barmhartigheid Ė openbaring aan Zr. Maria Faustina.

Donderdag 28 juli       Catechese door Mgr. Mutsaerts (hulpbisschop van Den Bosch), aansluitend Jongerenfestival, roepingenbeurs. Vandaag komt ook paus Franciscus aan!

Vrijdag 29 juli             Catechese door Mgr. Van den Hende, aansluitend Jongerenfestival, roepingenbeurs. ís Avond lopen we met alle jongeren vanuit de hele wereld de kruisweg.

Zaterdag 30 juli          Vertrek naar de Campus Misericordiae, Brzegi Wieliczka. Hier vieren we met de paus de avondwake, met uitstalling van het Allerheiligste Sacrament. Dit is een heel indrukwekkend moment, 2 miljoen jongeren worden stil, om Jezus te aanbidden, die werkelijk onder ons aanwezig is. ís Nachts slapen we in het open veld.

Zondag 31 juli             Eucharistieviering met Paus Franciscus, het hoogtepunt van onze reis. Hierna maken we ons op voor het vertrek naar Nederland.

Maandag 1 aug.         Uitslapen, koffers pakken en dan vertrekken we moe maar zeer voldaan weer naar Nederland

Dinsdag 2 aug.           Aankomst in Nederland. Tijd om bij te komen van deze geweldig indrukwekkende reis, de verhalen te delen met ieder die maar horen wil. De dag ook van de grote stilte na 17 dagen intensief met elkaar te hebben opgetrokken.

Dit is maar een klein tipje van het hele programma, wilt u precies weten wat we allemaal doen dan kunt u ons volgen.

        Tijdens de WJD wordt er elke dag door de deelnemers zelf een verslag geschreven. Deze verslagen worden met enkele fotoís geplaatst op onze weblog: www.wegvanbarmhartigheid.waarbenjij.nu

        U kunt zich op de weblog pagina aanmelden voor de mailingslijst. Zo krijgt u automatisch een berichtje als er een nieuw verslag is geplaatst.

        Ook is onze reis te volgen op de pagina: www.mobielehelden.nl en via de facebookpagina van het Jongenpastoraat bisdom Rotterdam. Op de website worden alle verslagen en fotoís gebundeld: www.bisdomrotterdam.nl

 

Met de WJD mag ik een kijkje nemen in de toekomst van onze wereldkerk, en die ziet er hoopvol, vreugdevol en vol liefde uit! Ik wil u vragen voor ons te bidden, dat het voor alle jongeren een onvergetelijke reis mag worden. Een reis waar ze Christus beter leren kennen, het geloof in Hem verdiepen en vieren met elkaar. Dat de ontmoeting met vele andere jongeren vanuit de hele wereld hen mag sterken en bevestigen in geloof, hoop en liefde!

Letís go!

Kapelaan J. van Velthoven

____________________________________________________________________________________________________________

     Informatieavonden H.Vormsel 2017                                          

Vanaf de tweede week van september starten we in de zes parochies van het samenwerkingsverband Alphen - Gilze met de vormselvoorbereiding.

Wanneer en waar vindt de toediening van het H. Vormsel plaats?

Dit jaar wordt het sacrament van het H. Vormsel op 21 januari 2017 toegediend in twee parochiekerken. In de kerk van O.L. Vrouw van Bijstand te Baarle Nassau om 16.00 uur en in de kerk van de H. Willibrordus te Alphen om 19.00 uur.

Wat houdt het H. Vormsel in? Hoe verloopt de voorbereiding?

Wat wordt er van ouders en kinderen verwacht? Waar vindt de voorbereiding plaats?

Een antwoord op al deze vragen krijgt u tijdens de informatieavonden.

Aangezien we in de tweede week van september starten houden we deze avonden voor de zomervakantie. Deze avonden zijn bestemd voor ouders en kinderen!  

 Waar wordt de informatieavond voor onze parochie gehouden?  

De informatieavonden waren gepland in juli 2016 maar wegens ziekte zijn deze avonden afgezegd. Zo gauw de nieuwe data bekend zijn zullen wij deze publiceren!

 Heeft u de informatieavond in uw parochie gemist?

Mocht u deze oproep of de uitnodiging via school hebben gemist omdat uw kind via een bijzondere school of een school in BelgiŽ het onderwijs volgt dan verzoeken wij u voor 12 augustus contact met ons op te nemen via email. Pastoraal werkster Pauline Vermeulen zal u uitgebreid informeren over het inschrijven, het programma en wat er van uw kind en van u als ouder wordt verwacht.

Haar emailadres is: p.vermeulendekker@gmail.com

                        _______________________________________________________________________________________________________________                                                                                                                    

Parochiesecretariaat

Ons parochiesecretariaat, Nieuwstraat 14, 5111 CW, is elke dinsdagochtend geopend van 9.00 tot 10.30 uur, telefoon 013-5079226. Misintenties kunt u ook schriftelijk opgeven: graag voor maandagavond een envelop met 10,50 euro deponeren in de brievenbus van het secretariaat.

Website: www.parochiebaarle-nassau.nl

_______________________________________________________________________________________________________________

Weekendvieringen in de regio

zaterdag 17.00 uur: Gilze*

zaterdag 19.00 uur: Alphen

zaterdag 19.00 uur: Baarle-Nassau

zondag 09.30 uur: Riel

zondag 09.30 uur: Ulicoten

zondag 11.00 uur: Chaam*

* altijd eucharistieviering

                                                                                

                     

                                                                                                              

   

Vorige